I need good results NOW!

februari
6
2015
3
Kommentarer

Nu är det dags för tävling igen. Denna gång i Nove Mesto, Tjeckien. Sist jag var här var för två år sedan när de arrangerade VM. Ett mästerskap som bjöd på härlig stämning och stor publik. Det ska visst vara mycket biljetter sålda till helgens tävlingar också.

 

Igår var jag uppe på stadion och körde ett kortare pass med impulser för att väcka kroppen inför tävlingarna. På avåkningen efter tempokörningen så åkte ryssen Slepov ifatt mig. Han är en ganska försynt men väldigt trevlig kille som snackar begränsat med engelska men inte räds för att ändå ge sig in i en konversation. Jag visste att han just kommit från EM där han gjorde stor succé så jag började konversationen med:

 

-Congrats for the medals!

-Yees, very good for me, svarade han

-Sprint, pursiut… , fortsatte jag

-Yees. Sprint, pursuit, relay. Gold. Very good for me.

- And now worldcup? Frågade jag eftersom jag visste detta var hans första i år. 

-Yees, Russia big country for sportsman. I need good results NOW.

Jag tänkte att det räcker inte med tre guld på EM för att få chansen i fler världscuper än en. Konkurrensen är stor i Ryssland!

 -And tomorrow? Undrade jag.

-No staart tomorrow. Shipulin, volkov… , och så rabblade han upp vilka som skulle åka stafetterna. Sedan avlutade han ytterligare en gång med att:

-I need good results NOW!

Han behöver alltså prestera på topp i sprinten på lördag och jaktstarten på söndag för att få åka vidare med världscuplaget till Oslo. Det kändes som han fått tydliga instruktioner om det iaf. Vi hade vid denna tid närmat oss en korsning längs spåret och han slängde fram en hand och frågade:

-Three three?

Jag förstod att han undrade hur 3,3kms spåret gick. Den bana som vi åker på sprinten.

-Yes, svarade jag för att bekräfta att vi var på rätt spår. Jag hade dock tänkt åka 2,5:an som gick rakt fram. För att åka 3,3:an behöver man hålla höger.  Han trodde nog att mitt ”yes” betydde att jag skulle åka samma väg som honom. Så när vi var mitt i korsningen så följde han helt enkelt mig. Men när jag upptäckte det så slängde jag upp en arm och pekade in till höger. Han fattade min gest och sladdade snabbt in på 3,3:an. Han vred på huvudet mot mig och ropade:

-thaank you! Good luck!

 

Så tack för det. Kl 17.30 går starten. 

 
Fredrik

Kommentarer

Russian preselection
Egor
Hej Fredrik! Kul att se din insats i helgen. Det syntes på många sätt att formen verkar vara på väg uppåt! Och nu är det dags för oss i "fancluben" att inta Oslo och göra vad vi kan för att hjälpa till. Tänkte mig dig Fredrik före alla norrmän en gång till, det skulle räcka en bra bit i Kollen det! Lycka till och vi kanske ses! /Bengt och Chatarina
Bengt
Grattis till din fina placering,nu är du på gång Vi har lite resfeber här på guldhyllan,vi syns i Oslo och vi håller alla tummar att det går bra för dej.
john seläng

Lägg till ny kommentar

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
WebbsponsorCopyright © 2020 Fredrik LindströmFölj mig på

Add Cream
 
instagram
twitter